Ken jij het Toptraject al? Kortgezegd is het Toptraject de koninklijke route naar het hbo. Die volg je niet via de havo, maar via het mbo! Een mooie, passende aansluiting op het vmbo.

Het Pius X College locatie Van Renneslaan (vmbo-mavo), ROC van Twente en Saxion zijn voor het Toptraject op een bijzondere manier met elkaar gaan samenwerken. Omdat we allemaal het beste uit onze leerlingen willen halen. Maar vooral om ervoor te zorgen dat jij op je plek zit en optimaal gebruik maakt van jouw talenten.

Ben jij een (2e-jaars) mavo-leerling, met ambitie én het vermogen om je talenten volop te benutten? Om zo veel mogelijk uit jezelf te halen? En wil je uiteindelijk een hbo-diploma halen? Dan is het Toptraject misschien iets voor jou! Het Toptraject is er voor ambitieuze, ondernemende 3e- en 4e jaars mavo-leerlingen die graag een stapje meer willen zetten, goede resultaten willen halen en daar tijd in willen steken. Je zet je extra in voor al jouw vakken, waaronder  Nederlands en wiskunde, en je volgt een uitgebreid LOB-programma. Dit is een programma waarin je kennis maakt met opleidingen en beroepen op mbo- en hbo-niveau. Je wordt uitgedaagd, gaat de diepte in, ontwikkelt je zelfstandigheid en je taal- en wiskundig inzicht. Vaardigheden waar je op het mbo én hbo veel profijt van zult hebben.

De leerlingen voeren dit schooljaar onder andere de volgende projecten uit bij de Escape Room en landhotel ‘t Elshuys. Volg je succesvol het Toptraject, dan krijg je een vmbo-diploma met een toptraject certificaat! Een diploma en certificaat dat je echt verder brengt naar de opleiding of baan die jíj ambieert.

Nieuwsgierig geworden naar het Toptraject?
Mocht je meer willen weten over het toptraject, dan kun je contact opnemen met decaan Henny Oude Geerdink (h.oudegeerdink@piusx.nl) of coördinator Toptraject Susan Veelers (s.veelers@piusx.nl). Bellen kan ook naar: 0546 - 860066. Of kijk eens op www.toptraject.nl

 

 

Het laatste nieuws rondom het Toptraject lees je in de nieuwsbrief.