Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Pius Debating Society

Geef jij graag je mening? Of hou je ervan om te discussiëren met familie, vrienden of klasgenoten? Sluit je dan aan bij de debatclub van het Pius X College: de Pius Debating Society!

Het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, kent sinds 2005 een debatclub. Wanneer je je hierbij aansluit, leer je hoe je op een effectieve en correctie manier je mening kunt geven. Dit doe je door veel te trainen en te oefenen in de klas, maar ook door deel te nemen aan regionale en landelijke debatwedstrijden. Je neemt het dan op tegen leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Bovendien organiseert het Pius sinds 2011 - samen met de provincie Overijssel – jaarlijks de Overijssel Debat Award. Kortom, hier zijn volop kansen om jezelf op het gebied van debatteren te ontwikkelen. Het aantal deelnemers van de Pius Debating Society schommelt rond de 25 en leerlingen zijn afkomstig uit alle jaarlagen. Meer weten? Neem dan contact op met meneer Wildeman (h.wildeman@piusx.nl) of loop binnen in het debatlokaal 313. 

Forensics
Ben jij een eerstejaars TTO-leerling? Dan heb je al kennisgemaakt met, of ga je kennismaken met, het vak Forensics. Het gaat bij Forensics om debatteren, openbaar spreken en interpretatie van literatuur. Spreekt dit vak je aan? Dan is de Pius Debating Society wellicht wat voor jou!