Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Leerwegen/profielen

Het Pius X College werkt in klas 3 en 4 (de bovenbouw) met beroepsgerichte profielen. In totaal biedt het Pius X College er zes aan. De leerlingen van de leerwegen basis en kader kunnen kiezen uit alle profielen. Voor de gemengde leerweg en de mavo-leerlingen hebben we het profiel ‘creatieve technologie’ en eventueel het Toptraject. 

Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kunt kiezen en dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken welke opleiding bij jou past. Naast de profielen kun je nog steeds vakken op een hoger niveau volgen en daar ook examen in doen. Hoe ziet een profiel eruit? Een profiel is altijd een combinatie van theorie en praktijk. Het bestaat uit algemeen vormende vakken (avo-vakken, zoals Nederlands, wiskunde en gym), het beroepsgerichte profielvak en beroepsgerichte keuzevakken. Meer informatie hierover krijg je in het eerste en tweede jaar van jouw opleiding op het Pius X College.

Het Pius biedt de volgende profielen aan:

- Media, Vormgeving & ICT
- Bouwen, Wonen & Interieur
- Produceren, Installeren & Energie
- Economie & Ondernemen
- Zorg & Welzijn
- Creatieve Technologie

Wil je meer weten over de leerwegen en/of profielen die het Pius X College aanbiedt? Of ben je op zoek naar algemene informatie over de onderbouw?

Bekijk dan Pius X-folder door hier te klikken!