Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Ze gingen er allemaal met grote cijfers vanaf; de tegenstanders van Floortje van Losser en Noa Krikhaar. De twee jonge beachvolleybalsters wonnen deze zomer overtuigend het NK Jeugd Beachvolleybal onder 17 jaar. Tijd voor een korte kennismaking van Floortje, leerling van het Pius X College locatie Aalderinkshoek in Almelo.

Op de eerste plaats, gefeliciteerd Floortje! Was het echt zo’n makkie?
“Om heel eerlijk te zijn wel. We hebben in alle zes wedstrijden grote uitslagen neergezet, dus qua tegenstand hebben we het niet moeilijk gehad. We zijn een goed duo blijkbaar. Maar volgend jaar gaan we wederom meedoen, dan verwacht ik meer tegenstand aangezien we dan een niveau hoger moeten spelen. ”

Het is niet de eerste keer dat je deze prijs pakt he?
“Klopt, twee jaar geleden met een Kim Borkent, een vriendin van me, wonnen we ook in de categorie tot 15 jaar. We zijn ook al eens tweede geworden in 2018 en derde in 2017.”

Hoe ziet het leven van een topvolleybalster eruit?
“Het is vooral veel trainen en wedstrijden spelen. Ik speel zowel in de zaal, bij Rivo in Rijssen, als op het strand. Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken te trainen na een schooldag of zelfs onder schooltijd. Zo ga ik iedere maandag de eerste twee uur naar school om daarna door te gaan naar topsportcentrum Papendal. Daardoor mis ik wel een aantal lessen.”

 School en topsport, is dat moeilijk te combineren?
“Het is veel, maar gelukkig denken ze hier op het Pius met me mee en krijg ik alle ruimte om te doen wat ik zo leuk vind. Zolang er maar goede afspraken gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan het inhalen van toetsen, huiswerk enzovoort. Ik ben er erg blij mee dat de school zich zo flexibel opstelt.”


Kom kennismaken tijdens de Xperience-middagen of tijdens een individuele rondleiding! Je kunt je hier inschrijven.