Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Leerlingen uit 2C kregen bij beeldende vorming van mevrouwm Lusseveld de opdracht om zich te laten inspireren door het Melkmeisje, ook wel de keuken- of melkmeid genoemd, van Johannes Vermeer (circa 1660).


De opdracht was om hier twee varianten van te maken; een variant door de leerling zelf getekend, geschilderd, geplakt of gebouwd. Bij de andere variant moest de leerling zelf de rol van het melkmeisje (na)spelen en hiervan een foto inleveren.

Het leverde hele originele, grappige en ontroerende resultaten op. Van een perfect nagebootst melkmeisje, een melkmeisje in de Videogame-serie Minecraft, tot het melkjongetje van de toekomst…

Hier een kleine greep uit de “Melkmeisjes-collectie”.Last minute rondleiding

Wil jij onze school graag een keer bekijken voordat je een definitieve schoolkeuze maakt? Geef je dan nu op voor onze last minute rondleiding op woensdag 3 maart.

  • Klik hier om je aan te melden voor de locatie Rijssen
  • Klik hier om je aan te melden voor de locatie Aalderinkshoek
  • Klik hier om je aan te melden voor de locatie Van Renneslaan

Virtuele tour Pius X College

Nog even dan ga jij naar de middelbare school, leuk! Maar misschien ook best een beetje spannend. Het Pius X College is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Ben jij benieuwd naar onze school? 

- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Van Renneslaan (vmbo/mavo).
- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Rijssen (mavo/havo/vwo).
- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Aalderinkshoek (mavo/havo/vwo/tto).