Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Zo’n 200 willekeurige ouderen in Almelo ontvangen binnenkort een handgeschreven kerstkaart van tweede- en derdejaarsleerlingen van het Pius X College. Het is een actie op initiatief van Lieke Roeloffzen, docente Nederlands de locatie Aalderinkshoek. “Veel ouderen zijn eenzaam en met een kerstkaartje vrolijk je ze toch een beetje op”, aldus de docente. “Tegelijkertijd hoop ik op deze manier leerlingen wat bij te brengen over normen en waarden. Ik wil graag dat ze leren oog te hebben voor een ander, juist in coronatijd.” En dus zijn er momenteel tientallen leerlingen druk bezig met het schrijven van 200 kerstkaarten, die door boekhandel Reterink uit Wierden gratis ter beschikking zijn gesteld. Eén van hen is Derk Harms uit klas 2D. Hij noemt het “Een heel mooi gebaar” van zijn school, die de kerstkaartenactie nu voor het tweede jaar op rij uitvoert. Derk: “Niet iedereen heeft familie en ouderen worden echt blij van een kaartje. Jammer dat de we de kaarten dit jaar niet persoonlijk langs kunnen brengen. De lach op het gezicht van deze mensen als ze een kaartje ontvangen, die missen we nu helaas. Maar ik denk dat een kaartje in de brievenbus ook erg wordt gewaardeerd.”


Aanmelden digitaal open huis

Nog even dan ga jij naar de middelbare school, leuk! Maar misschien ook best een beetje spannend. Het Pius X College is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Ben jij benieuwd naar onze school? Meld je dan aan voor ons digitale open huis. Je hebt dan de mogelijkheid om onze school virtueel te bezoeken en je kunt via videogesprekken praten met onze leerlingen en medewerkers.

Meld je gauw aan via onderstaande links. We mailen je de link naar de virtuele tour op de dag van ons open huis!

- Digitaal open huis locatie Van Renneslaan (maandag 8 februari)
- Digitaal open huis locatie Rijssen (dinsdag 9 februari)
- Digitaal open huis locatie Aalderinkshoek (woensdag 10 februari)

De digitale open huizen duren van 18.30 - 20.30 uur. 

Natuurlijk hadden we je graag persoonlijk op onze locaties willen ontvangen, maar helaas is dat nu niet mogelijk. Mochten we op een later moment alsnog een open huis kunnen organiseren dan hoor je dat van ons.

Tot gauw op ons digitale open huis!