Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Je middelbare school uitzoeken is een belangrijk moment. Als je van voetballen houdt is de keuze dit jaar in ieder geval heel makkelijk: het Pius X College, locatie Aalderinkshoek. Daar start het Pius Soccer College. En dat betekent dat je lekker veel mag voetballen. “Maar dan moeten je schoolprestaties wel goed zijn.”

“Het Pius Soccer College houdt in dat je je kunt opgeven voor voetbaltrainingen die binnen het reguliere lesrooster worden gehouden”, vertelt Wouter Sand, docent Lichamelijke opvoeding en Initiatiefnemer van het voetbalproject. “Leerlingen trainen op maandag het zevende uur en vrijdag het vijfde en het zesde uur. Daardoor hoeven ze ook niet niet langer op school te blijven.”

Minimaal een 6

Voetballen tijdens lesuren? Veel mensen zullen zich afvragen of dat niet ten koste gaat van het onderwijs. “Nee”, legt Wouter uit. “Op vrijdag voetballen we tijdens gym, waarbij ze één reguliere gymles inleveren. Op maandag vervalt het vak dat er in dat uur gegeven wordt. En daar komt gelijk de kanttekening. De leerlingen mogen alleen meedoen als ze tenminste een zes staan voor het vak dat op maandag gegeven wordt.”

We wisselen door

“Daarbij komt dat ons rooster vier keer per jaar wisselt”, gaat Wouter verder. “Leerlingen weten niet welk vak dat zevende uur wordt gegeven. We stimuleren leerlingen daarmee om verantwoordelijkheid te nemen en goede cijfers te behalen. Ze moeten in de volgende periode tenslotte een zes staan voor elk vak dat mogelijk dat op dat zevende uur gaat vullen.”


Pius Soccer College

“Het Pius Soccer College is voor nieuwe leerlingen een stimulans om te kiezen voor onze school“, vertelt Wouter. “We beginnen volgend jaar met de brugklas, huidige leerlingen kunnen niet meedoen. Zodra de brugklassers naar het volgende jaar overgaan, gaan ze wel met het voetbal verder. We willen dat rustig opbouwen met één leerjaar, op basis daarvan kunnen we nog aanpassen en sturen. Het project loopt in ieder geval door tot en met het tweede jaar. Het unieke aan dit concept is dat sport nergens in de regio op deze manier wordt aangeboden.”

Heracles Almelo

“We hebben geen maximaal aantal deelnemers en hopen op veel aanmeldingen”, vertelt Wouter enthousiast. “Ik ga in eerste instantie de training geven, want ik ben daarvoor bevoegd. Als veel leerlingen zich aanmelden willen we meerdere groepen maken en werken met extra trainers. Dat weten we rond april volgend jaar, als alle aanmeldingen binnen zijn. “De trainingen worden gegeven op complex van Voetbalvereniging ON, op fietsafstand van de school. Uiteindelijk willen we ook graag samenwerken met Heracles Almelo. Misschien om een keer samen naar een wedstrijd te gaan of om spelers uit te nodigen voor de training.”

Meer weten over het Pius X college en het Pius Soccer College? Bezoek de informatieavond op dinsdag 23 november om 19.30 uur (voor ouders) of het open huis (voor ouders en leerlingen) op maandag 18 januari 2022. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met Wouter Sand via w.sand@piusx.nl 


Virtuele tour

- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Rijssen (mavo/havo/vwo).
- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Aalderinkshoek (mavo/havo/vwo/tto).


De locatie Van Renneslaan gaat met ingang van schooljaar 2022 - 2023 over in het Alma College. Kijk voor meer informatie op www.almacollege.nl