Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon en zij geen klachten hebben. Dat heeft het kabinet op 25 januari 2022 bekendgemaakt in de persconferentie. Daarnaast blijft het belangrijk om te zelftesten, mondkapjes te dragen in de gang en te zorgen voor frisse lucht en ventilatie.


De volgende regels zijn van kracht in het voortgezet onderwijs:

•Leerlingen in het vo blijven thuis als zij positief getest zijn op het coronavirus of klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus.

•Bij klachten is het dringende advies om dagelijks thuis een zelftest af te nemen. Indien deze negatief is dan mag de leerling naar school.

•Leerlingen en onderwijspersoneel dragen mondkapjes tijdens verplaatsingen in het schoolgebouw.  

•Voor alle leerlingen en al het onderwijspersoneel in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. Bij een positief testresultaat ga je in quarantaine en wordt er een testafspraak gemaakt bij de GGD.

•Personen die in de afgelopen 8 weken positief getest zijn, hoeven geen zelftest te doen. Zelftesten kunnen de leerlingen halen op de bekende plekken in de school. Voor de locatie Van Renneslaan is dat bij de administratie, bij Het Erasmus is dat in lokaal 036 (bij mevrouw Mensen), tegenover de conciërgeruimte.

•Indien er in een klas meerdere personen positief getest zijn, dan is er altijd contact met de plaatselijke GGD voor mogelijke aanvullende maatregelen.

•Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen. Dat betekent: volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand, er wordt regelmatig geventileerd en ouders komen alleen in uiterste noodsituaties in het schoolgebouw.


Meer informatie vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19Xperience middag voor leerlingen in groep 7


Xperience middag op woensdag 15 juni - Locatie Aalderinkshoek (voor leerlingen uit groep 7)

Klik hier om je aan te melden.

Xperience middag op woensdag 22 juni - Locatie Rijssen (voor leerlingen uit groep 7)

Klik hier om je aan te melden.


Virtuele tour

- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Rijssen (mavo/havo/vwo).
- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Aalderinkshoek (mavo/havo/vwo/tto).


De locatie Van Renneslaan gaat met ingang van schooljaar 2022 - 2023 over in het Alma College. Kijk voor meer informatie op www.almacollege.nl