Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

De coronapandemie heeft een grote invloed (gehad) op jongeren. Om hen op de juiste manier te kunnen ondersteunen, is het belangrijk te weten hoe het met hen gaat. Daarom voeren alle GGD’en in Nederland in het najaar van 2021 de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd uit. Met dit onderzoek wordt nagegaan hoe het is gesteld met de gezondheid en het welzijn van middelbare scholieren. Ook onze het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, doet mee aan dit onderzoek.

Digitale vragenlijst 
Voor het onderzoek vullen leerlingen van klas 2 en 4 op school een digitale vragenlijst in. De vragenlijst gaat over verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, stress, eenzaamheid, leefstijl, corona en school. Na het invullen van de vragenlijst krijgen leerlingen informatie over gezondheid, een gezonde leefstijl, verliefdheid en social media. Ze kunnen met vragen terecht bij de jeugdarts of verpleegkundige van onze school of andere organisaties.

Resultaten
Begin 2022 ontvangt onze school de resultaten van het onderzoek. Deze resultaten zijn niet te herleiden naar individuele leerlingen, maar kunnen we wel goed gebruiken als input voor ons gezondheidsbeleid. Leerlingen in klas 2 en 4 en hun ouders/verzorgers krijgen - voordat het onderzoek start - meer informatie via school.

Vragen?
Kijk voor meer informatie en de ‘veel gestelde vragen’ op de website van GGD Twente.

Kom kennismaken tijdens de Xperience-middagen of tijdens een individuele rondleiding! Je kunt je hier inschrijven.