Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

103 verwachtingsvolle brugklassers stonden dinsdagmorgen te trappelen voor de spiksplinternieuwe entree van het Pius X College Rijssen. Gelukkig gooide corona geen roet in het eten en kon het introductieprogramma zonder al te veel aanpassingen doorgaan. Met gevarieerde en vermakelijke activiteiten konden leerlingen uit Rijssen, Wierden, Enter, Nijverdal, Holten, Notter en Markelo elkaar, de medewerkers en de school leren kennen.

Zo begon de week, na een kennismaking met de mentor en de klas, met een speurtocht door de school. Best pittig, want wie is nou de sterkste leraar van de school? Waar moet je zijn als je je ziek wilt melden? En wat kun je doen in de mediatheek? Na al dit denk- en uitzoekwerk, konden de leerlingen zich uitleven op het sportveld, waar de weergoden ze goed waren gezind. Het was voor velen een uitdaging om met z’n vieren op skilatten aan de overkant te komen. Soms ging dit letterlijk met vallen en opstaan, wat voor hilariteit zorgde. Ook bij de andere sportieve spellen, zoals vier op een rij en estafette namen de leerlingen fanatiek en enthousiast deel.

Op de tweede dag was er aandacht voor cultuur. Het Pius Rijssen hecht waarde aan kunst en cultuur en biedt daarom ook de kunststroom aan. Uiteraard mocht dit onderdeel niet ontbreken tijdens de introductiedagen. Leerlingen kregen twee workshops aangeboden: slagwerk en dans. De workshopleiders van kunsteducatie Nederland RIMA namen de kinderen met veel enthousiasme mee en kregen het voor elkaar om aan het eind van de dag met de leerlingen een mooie show neer te zetten voor medeleerlingen, personeel en omwonenden. Als afsluiting kwam er een special guest, Benna Musica, die met de leerlingen een clip opnam voor zijn nieuwe singel ‘Tika Makambu’ wat ‘Laat je zorgen los’ betekent.


Als ‘gezonde school’ vindt Het Pius het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van het belang van goede voeding en beweging. Gastspreker Henk-Jan Koershuis van ‘https://www.debesteverliezer.com/’ verzorgde op dag drie een masterclass om hierin te kunnen bijdragen. Met zijn ‘gouden boodschap’ probeerde hij bij de leerlingen bewustwording te creëren en hen te inspireren voor een gezonde leefstijl.

’s Avonds genoten de kinderen van een lekkere barbecue, met heerlijk vlees van keurslager Beverdam en verantwoorde bijgerechten. Het leek alsof de kinderen elkaar al jaren kennen. Er werd volop gekletst, gelachen en plezier gemaakt. Op het veld werd spontaan een potje voetbal gespeeld.

Tussen deze verschillende activiteiten door, had ICT ook een belangrijke plek in het programma van de introductieweek. Het Pius staat al acht jaar bekend als ICT-rijke school. Alle leerlingen hebben een laptop. Dit middel speelt een belangrijke rol in het ondersteunen en verrijken van het onderwijs. Om goed te kunnen starten, werden er programma’s geïnstalleerd, wachtwoorden bedacht, mappen aangemaakt en werd er onder andere geoefend met het sturen van een e-mail naar een docent.

Het ervaren van gezelligheid, geborgenheid en de warmte van de school, gezondheid, sport, kunst, verrijking door ICT: allemaal aspecten waar Het Pius Rijssen veel waarde aan hecht, kwamen terug in deze gevarieerde introductieweek, waarbij kennismaking centraal stond. Voor de leerlingen is de kop eraf: contacten zijn gelegd, de school is al minder onbekend en spannend terrein. Op naar een mooi schooljaar en een fantastische tijd op het Pius X College!