Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Onze locatie in Rijssen maakte van de eerste schooldag van 2022 een klein feestje. Alle leerlingen werden in hun klas warm onthaald met kniepertjes en slagroom. ‘We zijn heel erg blij dat de leerlingen weer op school zijn en dat willen we hen op deze manier en met deze traktatie laten weten’, zegt directeur Pieter van Schilt.

De gangen van het schoolgebouw aan de Graaf Ottostraat vulden zich maandagochtend met leerlingen. Er was weer volop reuring. ‘Daar zijn wij, als onderwijspersoneel blij om. We kunnen ons onderwijs goed online aanbieden, maar het contact in de klas tussen docent en leerlingen is écht belangrijk. Leren doen we samen’, zegt Van Schilt.

Het zijn volgens hem niet alleen de docenten die blij zijn. ‘Het is volledig wederzijds. Leerlingen mopperen weleens over school, maar ook zij zijn blij dat ze weer naar school mogen en weer kunnen chillen met hun leeftijdsgenoten. Er gaat niets boven fysiek onderwijs.’

Het traditionele Twentse nieuwjaarsrolletje, waarvan de plaatselijke bakker Meinders er 500 bakte, was voor de leerlingen van Pius X College een aangename verrassing. Op de Pius-locatie Aalderinkshoek in Almelo werden de leerlingen op dezelfde ludieke wijze verwelkomd.
‘Het bekende wafeltje staat symbool voor een nieuw jaar. Wat gaat 2022 ons brengen? Hoe gaat het verder met de coronapandemie en het onderwijs? Laten we het van de positieve kant bekijken. Leerlingen hebben het contact met klasgenoten echt gemist. Daarom zijn we blij hen weer op school te mogen begroeten. We hopen op een fantastisch nieuw onderwijsjaar’, aldus Van Schilt.


Aanmelden virtueel open huis

Nog even dan ga jij naar de middelbare school, leuk! Maar misschien ook best een beetje spannend. Het Pius X College is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Ben jij benieuwd naar onze school? 

Bezoek dan ons virtueel open huis!

Maandag 17 januari om 18.30 uur: locatie Aalderinkshoek (mavo - havo - vwo).
Klik hier om je aan te melden.

Dinsdag 18 januari om 18.30 uur: locatie Rijssen (mavo - havo - vwo).
Klik hier om je aan te melden.

Het virtueel open huis is te volgen via de website. Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een leuke verrassing!

*Als de situatie rondom corona het toelaat zullen wij na de virtuele open huizen persoonlijke rondleidingen organiseren.

Van Renneslaan wordt Alma College
Onze vmbo-locatie aan de Van Renneslaan gaat over in het Alma College. Klik hier voor meer informatie.