Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

In augustus 2022 opent het Alma College haar deuren. Donderdag 17 juni hebben Het Erasmus, Pius X College en Het Noordik de nieuwe naam en de visuele identiteit van de school gepresenteerd. Leerlingen van de drie deelnemende scholen hebben de naam onthuld, tijdens een bijeenkomst die digitaal werd uitgezonden. Het Alma College is ontstaan vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen. Met elkaar creëren zij een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zorgen ze voor een inspirerend en zeer breed aanbod van opleidingen.

Samen kom je verder
‘Het was best een klus om de drie scholen samen te brengen. Maar het borgen van een eigentijds, inspirerend en breed vmbo-aanbod in Almelo heeft voor alle scholen: Pius X College, Het Noordik en Het Erasmus de hoogste prioriteit’, aldus Jan van der Meij, directeur van Het Erasmus. Bij het Alma College mogen leerlingen met een BB, KB en GT/TL-advies laten zien wie ze zijn en waar hun idealen liggen. In de eerste twee jaar wordt er een theoretische en praktische basis gelegd. Van daaruit krijgen leerlingen de ruimte om vanuit 8 beroepsprofielen te ontdekken waar hun toekomst ligt. ‘Op deze wijze bereidt het Alma College leerlingen voor op hun verdere loopbaan in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven’.

Iedereen is welkom
‘Op het Alma College creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor onze leerlingen waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn’, aldus Pieter van Schilt, directeur van het Pius X College. ‘Bij het Alma College houden we er niet van om in hokjes te denken. We waarderen en respecteren de manier waarop hij, zij of hen is opgevoed en waarin hij, zij of hen wel of misschien ook juist niet geloofd. Iedereen moet zich hier welkom voelen; dat is waar het Alma College voor staat!’

Kunnen worden wat je wil
Wat het Alma College uniek maakt is de grote hoeveelheid opleidingen je uit kunt kiezen. Leerlingen hebben de beschikking over bijna alle vmbo-profielen (8 van de 10) en kunnen dus vrijwel altijd de opleiding volgend die het beste bij hen past. ‘En dat doen we allemaal in een nieuw/vernieuwd en vooral ook mooi gebouw waarin je alles kunt worden; van bakker tot automonteur en van zorgmedewerker tot it-specialist’, aldus Jeroen Langbroek, directeur van Het Noordik.

Ook werd tijdens de onthulling de slogan van de school bekend gemaakt. Het Alma College: onze school, jouw toekomst. Deze verwijst naar de lokale aanwezigheid en de verbinding met de omgeving. Ook laat het zien dat leerlingen hier voorbereid worden op hun toekomst.


Virtuele tour

- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Rijssen (mavo/havo/vwo).
- Klik hier voor de virtuele tour van de locatie Aalderinkshoek (mavo/havo/vwo/tto).


De locatie Van Renneslaan gaat met ingang van schooljaar 2022 - 2023 over in het Alma College. Kijk voor meer informatie op www.almacollege.nl