Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Leerlingen van het Pius X College, locatie Van Renneslaan, hebben 3110 euro ingezameld voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. 

Woensdagochtend overhandigde een delegatie leerlingen een cheque aan Ilse de Voogd, medewerker van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij bedankte de leerlingen voor de grote bijdrage en liet weten dat het geld een mooie bestemming krijgt. "Wij helpen kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Zo zijn er in Nederland ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Wij helpen ze, bijvoorbeeld door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Van dit geld kunnen we een heleboel kinderen blij maken."

Escaperoom
De mooie opbrengst voor het Nationaal Fonds Kinderhulp is te danken aan het jaarlijkse escpareroom-project van het Pius, waarbij zo'n 75 derde en vierdejaars leerlingen een zelfgemaakte escaperoom bouwen. Tegen een kleine vergoeding proberen ieder jaar weer honderden belangstellenden - afkomstig uit het hele land - te ontsnappen uit de kleine ruimte. De plannen voor een nieuwe escaperoom liggen inmiddels al weer op de tekentafel.