Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Hengelo – Het College van Bestuur van Stichting Carmelcollege heeft de heer Harald Huijssoon MEL (41) benoemd tot rector van Carmelinstelling Pius X College / Canisius. Hij begint per 1 augustus aan zijn nieuwe functie. 

 

Huijssoon is momenteel werkzaam als locatiedirecteur bij het Bonhoeffer College Enschede, locatie Van der Waalslaan. Hij heeft zich daar beziggehouden met onderwijsontwikkeling en kwaliteitsverbetering, versterken van leiderschap, professionele cultuur, bedrijfsvoering en huisvesting. Daarnaast is hij lid van de Adviesraad Schoolleiders van de VO-raad en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Ieder Kind Telt (Christelijk primair onderwijs in Hellendoorn). Ook was hij voorzitter en auditor bij Stichting Technasium Netwerk Gelderland.

Huijssoon studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij ook zijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid aardrijskunde haalde. Vanuit zijn loopbaan als docent ontwikkelde hij zich in de afgelopen jaren tot teamleider en locatiedirecteur. Hij heeft zich verdiept in het beroep van schoolleider tijdens de Master Educational Leadership aan de Universiteit van Amsterdam.


“Onderwijsontwikkeling is mijn kracht, waarbij ‘gelijke kansen’, ‘onderwijs op maat’ en ‘brede vorming’ voor mij leidende principes zijn. Het doel is immers passend en goed onderwijs te bieden voor iedere leerling. Ik wil ertoe doen op de plaats waar ik verantwoordelijkheid mag dragen en dat betekent voor mij dat ik mijn uiterste best doe mensen te zien en hen écht te ontmoeten. Vanuit verbinding daag ik anderen uit het beste uit zichzelf te halen. Ik verwacht van collega's dat zij vanuit een lerende en onderzoekende houding op zoek gaan naar hun bijdrage aan het realiseren van de collectieve ambitie. Door goed te luisteren en hen te inspireren en enthousiasmeren lever ik een bijdrage aan het samen behalen van de onderwijsdoelen. Bewust werken aan gedeeld en gespreid leiderschap is voor mij essentieel voor het verhogen van kwaliteit en ieders motivatie. Ik zie uit naar een prettige samenwerking met de collega’s op alle locaties van Pius X College / Canisius.”