Inloggen

ICT-rijk onderwijs

Het Pius X College werkt volgens het principe van ict-rijk onderwijs, dat wordt aangeboden in alle opleidingen in leerjaar 1 tot en met 4. Dit houdt in dat leerlingen hun eigen laptop meenemen in de klas. Wij werken met deze vorm van onderwijs omdat onze maatschappij in hoog tempo verandert. We gebruiken andere vormen van communicatie en vergaren onze informatie (vooral) op het internet. De toekomst zal voor iedereen meer technologisch ingericht zijn. Als scholengemeenschap hebben we een belangrijke taak om de leerlingen daar op voor te bereiden. Het Pius X College past het onderwijs daarop aan.

Met ict-rijk onderwijs hebben leerlingen altijd en overal de beschikking over (aanvullend) digitaal leermateriaal en kunnen zij allerlei bronnen op internet snel vinden. De lesstof wordt op deze wijze uitgebreid met visuele (animaties, filmclips) en auditieve onderdelen (geluidsbestanden) en er kan meer interactie plaatsvinden.

Heeft u vragen over ict-rijk onderwijs? Mail dan naar info@piusx.nl 


Wat zijn de (technische) aanbevelingen?

Aanbevolen specificaties:
Scherm 11 tot 15,6 inch voorkeur 11 tot 14 inch;
Accuduur minimaal van 4 uur. Het liefst meer;
Network Wi-Fi 5 (802.11ac 5GHz);

Bij het klassikaal gebruik is 5Ghz noodzakelijk. Alleen de betere laptops of tablets zijn voorzien van 5Ghz Wi-Fi.

Het is van groot belang dat de laptop de gehele dag gebruikt kan worden. De leerlingen moeten ervoor zorgen dat ze met een laptop op school komen die volledig is opgeladen. Dat betekent dat de laptop elke avond (even) aan de oplader moet totdat deze weer volledig is opgeladen. Als de leerling vervolgens slim omgaat met de energie van de laptop ( gebruik van de spaarstand, geen maximale lichtsterkte, geen tussentijds onnodig gebruik van de laptop) dan moet je met een minimale accuduur van 4 uur de lesdag door kunnen komen.


Welke software?

Elke leerling heeft de beschikking over het Office 365 Pro Plus-pakket. Tevens heeft de leerling via OneDrive de beschikking over 25GB aan opslagcapaciteit waar de leerling via Itslearning altijd bij kan. U hoeft dus geen software-pakketten te kopen voor de laptop van uw zoon/dochter. In Office 365 zitten de programma’s waar op school het meest gebruik van gemaakt wordt: Word, Excel, Powerpoint.

Meer info

Klik hier voor de Informatie- en bestelfolder van The Rent Company.

Video's