Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Niet (op tijd) in de les

We verwachten van elke leerling dat hij op tijd in de les is.  Lees hieronder wat de consequenties zijn van te laat in de les zijn, spijbelen en schoolverzuim.

 • Te laat op Pius Aalderinkshoek

  Als je op de locatie Aalderinkshoek te laat komt voor de les dan:

  • Meld je je bij de receptioniste. Zij bepaalt in eerste instantie of er een gegronde reden is waarom je te laat bent en of je met een groene of rode kaart de les in gaat. 
  • Bij herhaaldelijk te laat komen worden je ouders ingelicht.
 • Spijbelen

  In de Leerplichtwet is vastgelegd wanneer wij de leerling mogen toestaan van school weg te blijven. Als de leerling spijbelt of zonder goede en door ons geaccepteerde reden wegblijft van school, overtreedt hij de Leerplichtwet. Als er sprake is van ongeoorloofd schoolverzuim, dan gaat de school in eerste instantie in gesprek met de leerling. Bij herhalend spijbelen maakt de school daar in de meeste gevallen melding van bij de leerplichtambtenaar van uw gemeente. Dat kan leiden tot een gesprek met de leerplichtambtenaar die afspraken maakt met de leerling. Kijk voor meer informatie in de schoolgids.

  Gaf dit antwoord op uw vraag?

  Fijn dat het geholpen heeft

  Stuur je vraag via het contactformulier

Vragen?
Neem contact op met:

Administratie

Tel: 0546-540808

Mail: info@piusx.nl

Zit jij in groep 7 en wil je alvast kennismaken met Pius? Klik dan hier om je in te schrijven voor de Xperience-middag bij locatie Rijssen. Klik hier om je in te schrijven voor de Xperience-middag bij locatie Almelo.