Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Over het Pius, locatie Aalderinkshoek

Locatie Aalderinkshoek is een locatie van iets meer dan 650 leerlingen verdeeld over havo, atheneum en gymnasium. De leerlingen van de locatie zijn voor het grootste deel afkomstig uit Almelo, maar ook vanuit enkele woonkernen rond Almelo (o.a. Bornerbroek, Wierden, Vriezenveen) komen veel leerlingen naar de locatie. In de bovenbouw zitten daarnaast leerlingen die de onderbouw in Rijssen hebben gedaan.

Door de kleinschaligheid en onze werkwijze, ervaren de leerlingen de school als veilig. Dit komt in diverse enquêtes weer naar voren. Verder kenmerkt de locatie zich door, naast het reguliere onderwijsaanbod, ook extra zaken aan te bieden waarmee kinderen zich kunnen ontplooien. Zo bieden we tweetalig onderwijs en Anglia aan. En wat te denken van debatteren of mee doen aan een musical. Verder nemen we deel aan het pre-university aanbod van de Universiteit Twente, waarbij leerlingen in aanmerking komen om masterclasses of zelfs een volledig pre-university programma te volgen.

Zit jij in groep 7 en wil je alvast kennismaken met Pius? Klik dan hier om je in te schrijven voor de Xperience-middag bij locatie Rijssen. Klik hier om je in te schrijven voor de Xperience-middag bij locatie Almelo.