Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Donderdag 25 april vond het regiodebat plaats waaraan vijf leerlingen uit 3C hebben meegedaan. In de eerste ronde namen ze het op tegen Team Stedelijk en debatteerden ze over de stelling ‘’It’s better to be kind than to be truthful’’. Tijdens dit debat legden ze haarfijn uit waarom zij vonden dat het belangrijker is om eerlijk te zijn en dat dit niet betekent dat je het niet op een aardige manier kunt brengen.

Tijdens de tweede ronde namen ze het op tegen Team Montessori en debatteerden ze over de stelling ‘’People should be legally required to get vaccines’’. Onze leerlingen moesten beargumenteren dat deze stelling waar is. Dit deden ze wederom met heldere argumenten.

Na deze twee rondes ging de jury in beraad en na een aantal minuten was er een uitslag. Team Pius X College en Team Stedelijk zouden samen in de finale gaan debatteren. In die finale gingen ze het gevecht aan over de stelling ‘’Juveniles should be tried and treated like adults’’. De spanning was om te snijden en na de finale kwam er niet meteen een duidelijke winnaar uit de bus.

De jury ging weer in beraad. Na enige tijd waren ze eruit. Het team dat gewonnen had, had gewonnen op basis van hun variëteit aan argumenten, hun kalmte tijdens het debatteren en hun heldere argumenten. Een team dat elkaar aanvulde volgens de jury en dat de enige echte winnaar was. Die winnaar is… Team Pius X College!

Wat mogen wij ontzettend trots zijn op deze leerlingen, wat een toppers! Van harte gefeliciteerd!
Zit jij in groep 7 en wil je alvast kennismaken met Pius locatie Almelo? Schrijf je dan in voor de Xperience-middag speciaal voor groep 7 op donderdag 20 juni van 15:30-16:45 uur! Klik hier om je aan te melden.

Wil je komen kennismaken met de Pius locatie Rijssen tijdens de Xperience-middag op woensdag 19 juni van 13:30-15:30 uur, klik dan hier om je aan te melden.