Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.

Tweetalig Onderwijs/Anglia

Hou jij van een uitdaging?
Goede kennis van het Engels wordt steeds belangrijker. In het hbo en op de universiteit worden in het Engels gegeven en veel studieboeken zijn in het Engels. Ook in het bedrijfsleven is goed Engels vaak een vereiste. Kijk maar eens in de personeelsadvertenties.

Wil je later ook wel in het buitenland studeren of werken, dan moet je Engels zeker goed zijn. Tweetalig Onderwijs (TTO) geeft je daarvoor een perfecte start. Tweetalig onderwijs wordt gegeven op de locatie Aalderinkshoek  (een gedeelte van de opleiding is ook in Rijssen te volgen) en is bedoeld voor leerlingen die van een uitdaging houden, leerlingen die het leuk vinden over de grens te kijken en nieuwe contacten te leggen. Je kunt tweetalig onderwijs volgen op zowel havo- als vwo-niveau.

Ben je benieuwd hoe een Engelstalige les eruit ziet? Meld je dan aan voor enkele proeflesjes door het belangstellingsformulier in te vullen. Je wordt dan automatisch voor de proeflesmiddag uitgenodigd.

Kosten
De kosten voor tweetalig onderwijs bedragen 435 euro per leerling, per leerjaar in de onderbouw. Deze kosten omvatten alle activiteiten, inclusief de reis naar Engeland in het derde leerjaar vwo. Ouders/verzorgers voor wie dit extra bedrag bovenop de schoolkosten problemen oplevert, kunnen contact opnemen met de directie van de school om de mogelijkheden te bespreken.

Leerlingen die niet in aanmerking komen voor Tweetalig Onderwijs, willen wij toch de mogelijkheid bieden hun kennis van de Engelse taal een extra impuls te geven. Daarom bieden we op alle locaties een verdiepingsprogramma Engels aan: Anglia. In deze lessen gaat het om de verdieping van de Engelse taal en cultuur, spreekvaardigheid en het samenwerken. In tegenstelling tot Tweetalig Onderwijs, worden bij Anglia geen vakken in het Engels aangeboden. Je krijgt extra lessen Engels en je wordt op je eigen niveau (level) voorbereid op het Anglia-examen.

Aanmelden en kosten
Ouders kunnen hun zoon of dochter aanmelden voor Anglia via een afzonderlijk aanmeldingsformulier; zij verplichten zich hierbij tot het betalen van een bijdrage (€ 75,-) en de examenkosten (tussen € 20,- en € 80,-). Afhankelijk van de voorkennis van de leerling stappen ze in op één van de tien Anglia niveaus. Op dit niveau doen ze ook examen en bij het behalen van dat niveau ontvangen de leerlingen een certificaat. De aanmelding voor Anglia wordt niet kenbaar gemaakt via het aanmeldingsformulier. Aan het begin van het schooljaar krijgen ouders informatie over Anglia en een aanmeldingsformulier hiervoor.

Flyer & belastingstellingsformulier
Download hier de flyer over Tweetalig Onderwijs.
Schrijf je 
hier in voor het belangstellingsformulier Tweetalig Onderwijs.
Download hier de presentatie van de FLE-bijeenkomst.

Meer info: www.ikkiestto.nl

Vragen?
Neem contact op met:

F.Kleinheerenbrink
f.kleinheerenbrink@piusx.nl


Kom kennismaken tijdens de Xperience-middagen of tijdens een individuele rondleiding! Je kunt je hier inschrijven.